Ana içeriğe atla

Meme Estetiği İyileşme Sürecini Hızlandıran 6 Madde

Kadınlar yüzyıllarca güzellik için bir çok yol denemiştir. Meme estetiği de bunların içindedir.Meme estetiği 1960’lar da yapılmaya başlanmıştır. Zamanın koşullarına göre yapılan, içi tuzlu su dolu ya da yarı sıvı silikonlar kullanılmıştır.Günümüzde Jel Dolu silikon ve salin dolu silikon yapılmaktadır.

Meme estetiği olduktan sonra iyileşme sürecini hızlandıran faktörleri sizler için sıraladık;
  • Duş almak: Göğüs estetiği sonrasında 3 veya 4 gün sonrasında kişiler duş alabilir. Göğüs bölgesine fazla baskı yapılmaması önemlidir.Soğuk Su ile duş alınması daha yararlıdır.Sıcak su ödem'e yol açabilir.
  • Dikişler:Estetik bir operasyon olduğu için göğüs ameliyatlarında eriyen dikişler kullanılmaktadır. Bunlar zaman içerisinde kaybolacaktır.
  • Yüz Üstü Uyumak:Yüz üstü uyumak için 3-4 hafta geçmesi gereklidir.Sırt üstü veye yan  yatmaya özen göstermeliyiz.
  • Hareket Kabiliyeti:Taburcu olduktan sonra kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar hareket ediniz.Fakat yüksek yerlere uzanmaktan ve ani hareket yapmamaya dikkat edin
  • Alkol ve sigara:Ameliyat olduktan en az 2 hafta boyunca sigara ve alkol tüketimi yapmayınız.
  • Ameliyat sonrası spor yapma:Ameliyat olduktan 3 gün sonra kolları fazla oynatmadan 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kepçe Kulak Analizi ve Tedavisi

Kepçe Kulak  Analizi ve Tedavisi Kepçe kulak; baş ile kulağın arasındaki açının daha geniş ve kulağın daha büyük olma durumudur. Kepçe Kulağa sahip olan kişilere karşıdan bakıldığında kulakları daha belirgin ve yana doğru açık şekilde görünür. Kulağın kendi öz kıvrımları daha az belirgindir ve Kulağa bakıldığında ''Y'' harfi şeklinde görünür. Kepçe kulak veya Büyük kulak aslında fiziksel bir hastalık değildir , sadece mental yönden kişinin kendisini kötü hissetmesine , görüntüsünün psikolojik olarak kötü göründüğü algısına kapıldığı için sadece estetik operasyon gerektiren bir durumdur. Dikkat çekecek kadar büyük ve kepçe olan kulağa sahip insanlarda genel olarak psikolojik olarak kötü hissetme sosyal ortamlarda çekingen davranma , yeni kişilerle tanışmaya çekinmek gibi yaşam kalitesini düşüren durumlara yol açmaktadır.Arkadaş ve sosyal çevresinde alay konusu olmak sorunlarının en başında gelir. Bu süreç okul başlangıcı ile başlar; bu durumu gizleye çalışmak ,